pondělí 21. srpna 2017

FOOD TIPS-BUDAPEŠŤ

Ahoj vítáme vás u našeho prvního článku. Tento víkend jsme byli v Budapešti a tak jsme se rozhodli, že napíšeme dva články.
První článek se bude týkat jídla. Druhý bude plný dojmů, památek a hlavně fotek, takže se máte na co těšit.
Hlavní jídlo co jsme měli sebou byku řízky, který k cestování rozhodně patří..no ne??? Takže k obědu byli řízky s chlebem:D.
Když jsme šli na první procházku, tak rozhodně směřovala k Rybářské baště, která je opravdu nádherná!!! V tu dobu jsme už měli nehorázný hlad a hledali restauraci, ve které bychom se najedli.
Jediný a rozhodně spolehlivý pomocník je googl! Jako první jsem našla restauraci Meat boutique, od které máte pěkný výhled na Dunaj a Řetízkový most. Neznali jsme jídelní lístek, ale mě svým interiérem zaujala, i když nás paní číšnice posadila ven.




Kytička ve váze byla bonus. Celková cena +- v českých 1000kč. Jak jsem psala na instagramu, opravdu to nemělo chybu, hlavně ty sladké brambory. 

V sobotu nás čekali další památky, ale hlavně zoo. Opět jsme měli hrozný hlad, ale kdykoliv bylo nějaké občerstvení, řekli jsme si, že to vydržíme a dojdeme k dalšímu:D Což nakonec byla velká chybu. Jedna restaurace je u tučňáků, která se zaměřuje na langoše a palačinky. My jsme zvolili fitness langoš. Musím tedy říct, že za mě obrovské zklamání a pokud nechcete celý den jíst, tak tohle je ideální. Celý den jse cítili langoš a ke všemu nám zkazil chuť na všechno.
Dodávám foto, ale taky nestojí za nic.



Tím míříme na další restauraci,jestli by se to takhle dalo nazvat. Bohužel tu už jsme nevyzkoušeli, ale slyšeli jsme na ní samý dobrý recenze. Tato restaurace, je především proslulá svými úžasnými klobásy. Je to restaurace Töltő. S přítelem jsme se do této restaurace opravdu těšil, ale bohužel langoš nám to zakázal. O důvod víc se opět vrátit. Na fotky z klobás se můžete podívat na googlu.

Kam určitě zajít nebo alespoň zkusit domácí limonádu, která mi opravdu chutnala, ale samozřejmě byla drahá, protože já nic levného nepiji:D je na náměstí: Deák Ferenc tér. Přesněji kousek od metra uvidíte Budapešťské kolo a pod ním trhy, kde najdete tuto limču. Stojí 100kč.



Moc restaurací jsme nevyzkoušeli, ale zase máme alespoň něco vyzkoušené. Budeme rádi za vaše typy na restaurace, abychom se opět mohli vrátit.

+ chci ještě dodat jednu restauraci, která už teda není v Budapešti, ale je na rozmezí Maďarska a Slovenska a je to v městě Komárno. Tam jsme byli na jednu noc, protože druhý den jsme jeli do Termálu a dostali jsme typ na jednu restauraci a to: Prestige restaurant a café. Velké plus na této restauraci je výhled na Dunaj. Prostředí je velice příjemné a hlavně mají zajímavé lustry. Ceny jsou přijatelné.





Nakonec jsme si dali i po dlouhé době moučník.

Doufám, že se vám naše typy líbili a uvidíme se zase u dalšího článku a to opět z Budapešti:)
Krásný den všem:)!
by Sisi.









Žádné komentáře:

Okomentovat