úterý 3. prosince 2019

LIPNO-STEZKA KORUNAMI STROMŮ

Další tip kam zajet v Lipně na výlet se týká Stezky korunami stromů. Pod stezku můžeme dojet  autem a nechat zaparkované na parkovišti U Kramolína, odtud je to nejblíže a taky proto, že odtamtud půjdeme ještě na dlouho procházku, přes Loučovice až do Vyššího Brodu. Na celou trasu doporučuji sportovní oblečení a hlavně pořádné boty. Celá trasa má kolem 16 kilometrů.

Jako první se půjdeme projít na Stezku, kam můžete dojít pešky a nebo i lanovkou. Stezka vypadá opravdu moc hezky a dokonce to ještě spravují, takže až bude vše hotové a zmizí pracovní stoje, bude to ještě krásnější. Když už půjdete po stezce, budou vás čekat různé postavy živočichů lesa, kde o nich budete mít i menší povídání. Dále na stezce najdete různé "prolézačky" pro nejmenší, ale vyhrají si na nich i starší. Když už se dostáváme k hlavní části, která vede nahoru, tak na různých sloupech si můžete zatipovat vše o stezce, jako například kdy byla postavena, kolik lidí se na ní projde, kolik jeřábu bylo použito atd. Ze stezky je krásný výhled na obec Lipno nad Vltavou a okolí. Můžete zde i nakoupit krásné suvenýry pro rodinu, známé, kamarády či pro sebe.

EXKURZE ČAJŮ OD ZNAČKY SONNENTOR

Ideální čas dát typ na výlet, když se k nám blíží zima. Jak jste si mohli přečíst z názvu, jedná se o čaje značky Sonnentor, které jsou bio. Já si to můžu jenom vynachválit mám jich doma spousty. Štěstí je být mužem, prázdninové osvěžení, knedlík v krku a jiné. Když jsme nevěděli co o víkendu dělat, tak nás napadlo, zda se nezajedeme podívat, kde ty čaje vyrábí a jak to vše vlastně funguje. Čejkovice jsou od nás cca ani ne hodinu autem.

V Čejkovicích mají rovnou i prodejnu, takže si můžete nakoupit vše potřebné, prodávají zde: čaje, sirupy, koření, keksy, kafe, pro děti a různé příslušenství, aby jste si mohli udělat čaj. Chodí se zde i na prohlídky. O založení a historii si můžete přečíst zde:https://www.sonnentor.com/cs-cz/o-nas/historie. Jako první před prohlídkou jsme zašli do místní kavárny, kde jsme zkusili malinový sirup(výborný), čokoládu, která se rozpustí v horkém mléku a zelenou kávu, která chutná jako, když pijete přeceděnou hlínu:D, tato káva prý podporuje hubnutí, menší chuť na jídlo a je v ní více kofeinu než v normální kávě.