úterý 3. prosince 2019

EXKURZE ČAJŮ OD ZNAČKY SONNENTOR

Ideální čas dát typ na výlet, když se k nám blíží zima. Jak jste si mohli přečíst z názvu, jedná se o čaje značky Sonnentor, které jsou bio. Já si to můžu jenom vynachválit mám jich doma spousty. Štěstí je být mužem, prázdninové osvěžení, knedlík v krku a jiné. Když jsme nevěděli co o víkendu dělat, tak nás napadlo, zda se nezajedeme podívat, kde ty čaje vyrábí a jak to vše vlastně funguje. Čejkovice jsou od nás cca ani ne hodinu autem.

V Čejkovicích mají rovnou i prodejnu, takže si můžete nakoupit vše potřebné, prodávají zde: čaje, sirupy, koření, keksy, kafe, pro děti a různé příslušenství, aby jste si mohli udělat čaj. Chodí se zde i na prohlídky. O založení a historii si můžete přečíst zde:https://www.sonnentor.com/cs-cz/o-nas/historie. Jako první před prohlídkou jsme zašli do místní kavárny, kde jsme zkusili malinový sirup(výborný), čokoládu, která se rozpustí v horkém mléku a zelenou kávu, která chutná jako, když pijete přeceděnou hlínu:D, tato káva prý podporuje hubnutí, menší chuť na jídlo a je v ní více kofeinu než v normální kávě.


Na prohlídku jsme šli jen ve třech, kdy paní řekla, že v neděli moc lidí nechodí. Dozvěděli jsme se kde se čaje začali prvně vyrábět, kdo přišel s nápadem, o spolupráci místních pěstitelů a další zajímavosti. Určitě stojí za návštěvu.

Po prohlídce nás už čekali pouze nákupy, odvezli jsme si nějaké suvenýry, koření, sušenky ale hlavně čaje. A mají moc hezké plátěné tašky, sama jednu mám doma. Ideální čaj na prosinec je adventní sada čajů nebo jako novinka adventní sada koření. Všude po místnosti měli různě nazdobené kouty buď s kořením a nebo s čaji. Příjemná atmosféra a hlavně to tam krásně vonělo. Určitě doporučujeme zajet. 

Nebo se můžete podívat na jejich e-shop, kde si můžete vše zakoupit.




























Už jste někdy zkoušeli čaje od značky Sonnentor? A nebo jste byli přímo v Čejkovicích se podívat?
Budu ráda za jakoukoliv odezvu.:)
by Sisi.




Žádné komentáře:

Okomentovat