V pondělí jsem přítelkyni potěšil snídaní do postele a to konkrétně francouzskými sladkými tousty. Podělím se s vámi o recept. Je to opět naprosto jednoduché a takovou snídaní jistě potěšíte svůj protějšek. Recept jsem viděl nedávno u Pohlreicha.
Budeme potřebovat:
2 vejce
tousty
mléko
skořici
cukr
máslo
jablko
med
jahody
Pokud se bude jednat o dvě porce, bude stačit 5-6 toustů, ty si rozkrojíme od rohu do rohu na půl.
Dále si smícháme trochu mléka se dvěmi vejci, přidáme trochu skořice a cca lžičku cukru (použil jsem třtinový, ale může být i klasický krystal) a důkladně vyšleháme.
Nakrájíme si jablko na malé kostky, bude stačit asi půl jablka. Na pánev vylijeme rozpuštěné máslo, přidáme jablko a menší lžíci medu. Tím si jablka zkaramelizujeme.
Půlky toustů si namočíme v mléce s vejci z obou dvou stran. Na pánev přidáme rozpuštěné máslo. Jakmile máme toust připraven, tak vložíme na pánev a na mírném ohni chvíli opékáme. Na jednu větší pánev se vám vlezou určitě 4 půlky.
Jakmile máme opečeno, dáme na talíř, ozdobíme zkaramelizovaným jablkem a můžeme pocukrovat. Na druhý toust jsme zvolili pouze na kolečka nakrájené jahody a opět pocukrovali.