pondělí 6. února 2017

BAKED BREAD




Dneska jsme si pro vás připravili skvělý recept na zapečený chleba s mozzarelou a česnekem. Až si to jednou uděláte nebudete chtít přestat. Tento chléb jsme dělali už před rokem a zrovna včera jsme na něj dostali znova chuť. Vhodné na snídani nebo večeři. A nejlepší na tom? Byl skvěle fotogenický. K postupu vám dáme i nějaké fotografie, aby jste si to dokázali představit.
Co budete potřebovat
1. bochník chleba
2. 200g mozzarelly
Na česnekové máslo
1. 100g změklého másla
2. stroužky česneku
3. sůl
4. pažitka nebo rucola
K chlebu se hodí zelenina a nebo rovnou salát.
Hurá na postup
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Uděláme si česnekové máslo, které je velice jednoduché. Chleba si dáme na prkénko a rozřežeme ho na mřížky. 
Nejlepší je, aby řezy byli od sebe alespoň 2cm. Opatrně, aby jste neprořezali spodní část. 


Mezi čtverečky rozdělte máslo a i sýr, nejlíp to půjde nožem nebo prsty. 


Takovýhle by to měl být výsledek. Samozřejmě můžete přidat i jiný sýr, který se dobře rozteče.
Chléb položte na pekáč a pečeme 15minut na vrh dáme alobal, až se sýr rozpeče tak 5minut před koncem alobal sundáme. Chléb podáváme teplý a se salátem.





Myslím si, že to vypadá opravdu lákavě.
Dobrou chuť.
by Sisi.

Žádné komentáře:

Okomentovat