neděle 19. února 2017

TORTILLA

My s přítelem zbožňujeme tortilly. Jejich velké plus je, že si pokaždé můžete do tortilly dát to, na co zrovna máte chuť. Na oběd ideální a když někam jdete, můžete si je vzít sebou v krabičce.

Na tortillu budete potřebovat:

4ks tortilly (větší)

1 balení mražené zeleniny

čínské zelí (ledový salát)

300g kuřecího masa

2 stroužky česneku (dle chuti)

190g bílého jogurtu

sůl

grilovací koření

olej

POSTUP:
Nejprve si přichystáme dresing, ten je jednoduchý. Do misky dáme 190g bílého jogurtu a dle chuti přidáme 1 nebo 2 stroužky česneku, dresing je hotov a můžeme odložit do ledničky.
Dále si kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky vložíme do misky, osolíme špetkou soli a přidáme trochu grilovacího koření. Maso promícháme a může vložit na rozehřátou pánev na kterou jsme přidali trochu oleje. Maso restujeme kolem 10 minut. 
Mezitím si přichystáme menší hrnec do kterého dáme vodu, osolíme 1 lžičkou soli. Vodu přivedeme k varu a na 2-3 minuty přidáme zmraženou zeleninu. Zeleninu zcedíme a také přesypeme do misky.
Máme všechny ingredience pohromadě a můžeme plnit tortilly.
Tortillu pomažeme dresingem, do středu vložíme čínské zelí, na čínské zelí přiložíme zeleninu a kuřecí maso. Tortillu zabalíme dle postupu ve videu a vložíme zhruba na 2 minuty do rozpáleného grilu. Pokud nemáte kompaktní gril, tak nezoufejte. Pro jinší typ zabalení můžete použít pánvičku. Tortillu vložíte na rozpálenou pánev a necháte chvilku nahřát. Je to z důvodu toho, aby se vám tortilla lépe balila. Po té opět naplníte směsí. Přejeme dobrou chuť.


1. varianta z pánvičky.


2. varianta z grilu. Mě osobně chutnala více.




Hezký zbytek dne.
by Sisi.


Žádné komentáře:

Okomentovat