neděle 29. ledna 2017

ROZMARÝNOVÉ KUŘE

Kuře miluje skoro každý, dospělí i děti. V životě jsem kuře nepekla a tak jsem se bála výsledku a hlavně jestli bude pěkně křupavé. Kuře často péct nebudu, ale s tímto receptem jsem se musela podělit. Kuře není jedno z nejzdravějších jídel, ale je moc dobré. Doufám, že vás kuře zaujme a budete ho chtít taky vyzkoušet. Kuře se bohužel peče dlouho na to se musíte připravit.

CO NA TO BUDETE POTŘEBOVAT:
3 větvičky rozmarýnu
50g změklého másla
1 celé kuře
100ml suchého bílého vína
100ml vody nebo drůbežího vývaru
2 celé paličky česneku
6 bobkových listů
1 citron
Sůl, pepř

1. Kuře omyjeme a důkladně vypláchneme dutinu břišní. Přebytečný tuk odřízneme, ale pokud ho máte rádi můžete si ho tam nechat.
2. Troubu si předehřejeme na 170stupňů. Ze dvou větviček rozmarýnu si odtrhneme lístky a nadrobno nakrájíme. Smícháme s změklým máslem osolíme a opepříme. Tuto směs smícháme a vložíme kuřeti pod kůži. Zbytek pomažeme na stehnech.
3. Konce stehen překřížíme přes sebe a svážeme pomocí potravinářského provázku. Kuře vložíme na pekáč prsíčky nahoru.


4. Na kuře přidáme zbytek rozmarýnu, bobkové listy přilijeme víno a vývar nebo vodu. Celé neoloupané palice česneku rozkrojíme podélně na polovinu a přidáme také do pekáče. Kuře přikryjeme alobalem a vložíme do trouby. Pečeme na 50minut a 170stupňů.
5. Z kuřete sejmeme alobal a přihodíme k němu umytý a nakrájený citron. Pekáč opět vrátíme do trouby na dalších 50minut.
6. Po 50minutách teplotu v troubě zvýšíme na 220stupňů a kuře pečeme ještě na 30minut. Je-li kuře hotové to poznáme tak, že do něj píchneme vidličkou, vyteče z něj čirá šťáva. Kuře vyndáme na prkno. Překryjeme ho ještě alobalem a necháme minimálně 10minut odpočinout. Tohle skvělé kuře můžeme podávat s vařenými brambory.


Sice je tento recept dlouhý a pro někoho těžký, ale musím vám říct, že to stojí za to. Na to, že jsem nikdy kuře nedělala všem velice chutnalo. Skvělou sobotu jsme začali tímto skvělým kuřetem. Co jsme dělali celý víkend bude brzy na blogu.
Užijte si zbytek neděle jako já.
by Sisi
No nevypadá to lahodně? Více fotek nemáme, ale i tak to stojí za to.
Mňam, mňam!

Žádné komentáře:

Okomentovat