středa 19. září 2018

CROATIA FOOD

Ahojte, před týdnem jsme jeli na rodinou dovolenou do Chorvatska, což znamená spousta moře,cestování,focení a taky hlavně spousta jídla.
Vše je na poloostrově Pelješac.
Dopředu jsem výjimečně neměla nastudováno, kam půjdeme na jídlo, ale to vůbec nevadilo, protože i tak jsme našli pár skvělých restaurací, ale hlavně taky, kam zajít na zmrzlinu. Zmrzliny jsme snědli opravdu hodně..ať žijí kila navíc :D.

Jako typ numero uno je restaurace, v naší menší vesničce, která se jmenuje Drače.
Je to asi jediná použitelná restaurace.

Konoba Dalmatinska kuca
Jako velké plus je, že máte krásný výhled na moře + menší přístaviště. Na uvítanou jsme dostali  opečený chleba s rybí pomazánkou (mňam). S mamkou jsme si dala každá těstoviny s houbovou omáčkou, ale porce jako pro čtyři, takže jsme to měli i na druhý den:D. Další jídlo byl tuňákový salát, porce jako kráva. Poté krémové rizoto s krevetami, které bylo opravdu dobré a nakonec klasický řízek s hranolky. Pivo bylo dobré. Ceny přijatelné, ale především milá obsluha.
Když jsme sem šli podruhé, přítel zkusil špagety s mořskými plody a mamka salát se sýrem. Více na fotkách.








Konoba Pelješki Dvori
Tu najdete v městečku Orebič. 
S mamkou jsme si dali opět stejné jídlo:D, protože v září už nedělají pizzu, na kterou jsem se opravdu těšila. Salátu byla velká porce, maso klasicky grilované, ale bohužel nedochucené. Další bylo opět rizoto s mořskými plody,dobře dochucené, ale bohužel malá porce(po recenzi, jsem se dozvěděla, že to byl předkrm,ale to už nikde nepsali). Jako třetí jídlo opět klasika - hranolky a řízek, ale chuťově dobrý, hranolky neměli vůbec mastné. Ceny přijatelné. Vizuálně to vypadalo dobře.




Caffe bar/Pizza Veslo
Tu najdete v městečku Trpanj.
Konečně jsme se dočkali pizzy, ale!..Co musím zmínit, je rozhodně výhled na pobřeží, ale hlavně na trajekt. Obsluha byla pomalejší a hrozně znuděná. Pivo klasicky dobré, pořádně vychlazené. Pizza byla dobrá, ale zespodu byla spálenější, velikostně super pro dva. Záchody hrůza!





Co si, ale zaslouží pořádné hodnocení je restaurace.

Caffe Pizzeria Riva
Tu najdete ve vesničce Trstenik.
Omg...Lepší pizzu, jsem snad v životě nejedla! Vybrali jsme si s přítelem velikost jumbo, což je ta největší a pro dva, toho bylo až  moc. Cena byla 99Kn (cca 350,-), což si myslím, že není vůbec špatné. Rodiče a brácha si dali velikost big, klasická velikost, ale i tak to dobře vypadalo a hlavně chuťově vynikající. Nebyla spálená. Opět výhled na pobřeží. Příjemná obsluha.



The best.

Tak a teď jdeme na to hlavní:D

Zmrzliny
U všech zmrzlin se budu opakovat, takže..Na všech místech byla moc příjemná obsluha a ještě víc, když jste jim nechali i malé dýško. Porce, opravdu velké, takže i když jsem si dala jeden kopeček, vypadalo to, jako bych měla dva. Ceny jsou samozřejmě dražší než u nás, ale opravdu se to vyplatilo. Druhů měli opravdu hodně, takže vybrat se dalo a chuťově byly všechny skvělý.

Slastičarna Oaza
Orebič








Slastičarna Obala
Trpanj






Caffe bar Zak
Korčula






Tak takhle skvěle jsme se měli v Chorvatsku.
A to nepočítám, co jsme vše zažili. Bylo to skvělé.
Více recenzí najdete i na googlu mapách.
by Sisi












Žádné komentáře:

Okomentovat